Lackglas

För inredningsglas har Vertigo utvecklat produktlinjen Spectra lackglas, ett lackerat UV-beständigt glas för både interiört och exteriört bruk. Glaset ger ett modernt och stilrent intryck. Det inger en exklusiv känsla utan att för den delen ge avkall på värme och personlighet. Möjligheterna för glas i inredning och design är fantastiska, speciellt med det urval av färger och den färgåtergivning samt djup och möjlighet till glans som glaset ger. Vanliga användningsområden för inredningsglas är köksglas, fönsterbänkar, bordsskivor, garderobsdörrar samt som golv eller väggbeklädnad i våtrum. Ett lackat glas kan levereras i storlekar upp till 1,8*4 meter. Hål, urtag och form anpassas efter ert behov.

Köksglas

Istället för sedvanligt kakel finns numera köksglas, en glasskiva som fungerar som stänkskydd vid spisen och ovanför bänkskivan. Köksglas är snyggt, modernt och väldigt lätt att rengöra. Du kan välja att sätta en genomskinlig glaspanel utanpå en snygg tapet eller så väljer du ett köksglas i någon av alla de fantastiskt många kulörer vi kan ta fram. Våra köksglas kan formas och anpassas efter de flesta behov, glasen levereras måttanpassade med färdiga hål och urtag.

Spectra LackglasSpectra Lackglas

Funktion, yta och kulör på lackat glas

Beroende på användningsområde kan du välja härdat eller ohärdat glas och båda varianterna finns i tjocklekar mellan 4 och 19 mm. Du kan också välja mellan vanligt floatglas som har lite grön ton i sig eller järnfattigt glas som är mer transparent och återger färgen mer exakt. Om du vill ha en lite matt yta så kan du välja att lacka ett etsat glas.
När det gäller färger erbjuder vi väldigt många möjligheter för att du ska få ett glas i precis den kulör du önskar. Som standard levereras Spectra lackglas i valfri RAL kulör (www.ralcolor.com) men det finns även transparanta färger, metallicfärger samt möjligheter att utgå från andra vanliga färgskalor såsom NCS eller PANTONE.

Färgkartor

Montering

Spectra lackglas kan monteras på olika sätt, dels genom mekaniska infästningar men även genom att limma med godkänd fästmassa.

Kontakta oss

Start typing and press Enter to search