Horisont glasräckesystem

Glasräcken

Vertigo har med det nordiska ljuset som inspiration tagit fram Horisont glasräcken, ett stilrent och transparent glasräcke i flera olika varianter. Genom att välja ett räcke i glas öppnar du upp altanen för mer ljus och luft och gör den till en del av omgivningen, vare sig det är en gräsmatta, skogstomt, vatten eller en vidunderlig utsikt mot horisonten. Du får ett transparent vindskydd och ett pålitligt skydd mot fallolyckor.

Horisont är vår egen produktlinje för glasräcken och det finns flera väl genomtänkta kombinationsmöjligheter. Alla räcken är framtagna för att passa den moderna arkitekturen och de passar lika bra utomhus som inomhus. Samtliga glasräcken från Horisont är godkända enligt Boverkets Byggregler (BBR) och vi har lagt stor vikt vid materialvalen för att ditt glasräcke ska åldras vackert och hålla länge. God kvalitet som både känns och syns, det tar man inte miste på.

Välj ett glasräcke från oss och gör en trygg och vacker investering.

Valmöjligheter för Horisont glasräcken

Glaset till ditt räcke kan du få i klart eller frostat utförande eller kombinera båda i ditt räcke om du önskar både partier som smälter in i omgivningen och partier som skapar mer avskildhet. Glaset är alltid vidareförädlat och måttanpassat i Sverige. Våra frostade glas är gjorda av laminerat säkerhetsglas med vit folie. Vid fallhöjd över två meter rekommenderar vi ett tjockare laminerat glas (10,8 mm) för din trygghet. Är fallhöjden under två meter finns alternativet med ett tunnare laminerat glas (8,8 mm).

Överliggare av trä finns i två vackra och hållbara träslag, ek eller jatoba, som båda är hårda och tåliga naturmaterial. För inomhusbruk passar båda träslagen bra men för altaner rekommenderar vi främst det tåliga jatoba som åldras vackert även utomhus. Du kan även välja överliggare i rostfritt stål vilket du kan läsa mer om under rubriken ”Rostfria räcken”.

Det finns olika sätt att fästa räckesstolparna i underlaget; topp- eller sidomonterade stolpar. Sidomonterade stolpar monteras från sidan i underlagets reglar eller bjälklag. Detta är det vanligaste sättet att montera ett räcke och kräver i allmänhet inga speciella anpassningar förutom möjligen uttag för stolparna i altanens eller golvets kanter.

Toppmonterade stolpar monteras stående i en metallfot som skruvas fast i underlaget. Det är ett bra alternativ om du inte har reglar eller ett bjälklag tillgängligt där du ska montera ditt räcke men det kräver förstås att underlaget är stabilt nog och ger tillräckligt fäste för skruvarna. Vid toppmontering av stolparna döljs skruvfästena av ett speciellt beslag som träs över stolpen.

Helglasräcke

Du kan också välja ett glasräcke helt utan stolpar, ett sk helglasräcke. Ett helglasräcke ger ett modernt och designat intryck med en oavbruten genomsiktlighet. Den tunna metallprofilen som håller ihop glasen ovantill i kombination med glasytorna ger en smäckerhet och ett fokus på de horisontella linjerna. Nertill sitter glaset fast i en metallprofil som fästs i underlaget för att uppnå stabilitet.

Rostfria räcken

Söker du ett glasräcke som kräver minimalt underhåll så finns våra räcken helt i rostfritt stål och glas. Vi använder det bästa stål som marknaden kan erbjuda både till överliggare och stolpar. Du kan välja mellan borstat eller blankpolerat utförande, samt mellan runda och fyrkantiga stolpar och överliggare. Det borstade stålet ger en matt yta som är härlig att ta på och det polerade stålet ger en högblank, glansig yta som är lätt att hålla ren. Vid mer krävande utomhusmiljöer, såsom kustnära eller klorutsatta miljöer, rekommenderar vi stolpar med en polerad finish för att minimera problem med rostfläckar. För även om vi använder rostfritt stål av absolut högsta kvalitet kan små rostfläckar uppkomma på ytan. Dessa fläckar påverkar inte funktionen och avlägsnas lätt med det medföljande rengöringsmedlet.

 

Dokument för nerladdning

Mätanvisningar Vertigo Horisont

Horisont glasräcke -Blankpolerad överliggare med frostat glas.
Blankpolerad överliggare med frostat glas.

Horisont glasräcke - Sidomonterad stolpeSidomonterad stolpe.

Horisont glasräcke - Toppmonterad stolpe
Toppmonterad stolpe.

Kontakta oss

Start typing and press Enter to search